top of page

Bryllupsfotograf Atle Slettingdalen, Sandefjord, Vestfold

Hvordan velge Bryllupsfotograf..?

Å velge hvem som skal ta bryllupsbilder den store dagen kan for mange være et vanskelig valg. Ofte kommer det an på tre faktorer; budsjett, fotografisk stil og brudeparets ønsker og forventninger.

Hvordan navigere i en jungel av både profesjonelle og amatørfotografer?

 

Hvordan kan man finne ut hvilken fotograf som passer for dere?

2Q0A5321.jpg

Å velge hvem som skal forevige den store dagen kan for mange være et vanskelig valg. Ofte kommer det an på tre faktorer; budsjett, fotografisk stil og brudeparets ønsker og forventninger. Så hvordan navigere dagens jungel av både profesjonelle og amatørfotografer? Hvordan kan man se hvilken fotograf som passer for dere?

Det er ikke sånn at alle fotografer passer til alle typer jobber, den viktigste egenskapen til en fotograf er ikke nødvendigvis de tekniske ferdighetene med kamera, men evnen til å kommunisere, ta styring og komme overens med mennesker. Det kan bli ganske ukomfortabelt å stå foran kamera med en fotograf som ikke vet hva han skal si eller gjøre. Det er veldig viktig å bli kjent med fotografen, og ikke bestill en fotograf uten å ha et møte i forkant av bryllupet.

"Et øye for de små detaljene som på dagen virker ubetydelige, men i etterkant gir de beste minnene"

«Jeg har en venninne som har et speilrefleks kamera, og hun kan sikkert ta bilder med det…». Husk at et kamera er som en hammer for en snekker, det er ikke den som bygger huset, men snekkeren. Kamera er bare et verktøy. Som bryllupsfotograf må man ha veldig god kompetanse og lang erfaring for å få til de slående vakre bildene. Og et øye for de små detaljene som på dagen virker ubetydelige, men i etterkant gir de beste minnene.

2Q0A7544.jpg

"Ikke la kun prisen på fotograferingen stå for valget, da blir dere alltid skuffet. Når kaken er spist opp, gavene åpnet og kveldens siste dans unnagjort, er det kun deres minner og bildene som er igjen fra en av deres livs største dager"

 

Bryllupsfotografering er en investering for dere selv, fremtiden og familien. Det er bedre å presse budsjettet litt på andre poster, enn å være skuffet resten av livet. Mange brudepar som har valgt et billigere alternativ og angret etterpå. Og det blir man minnet på hver eneste gang man går forbi bildet som henger på veggen.

Pass alltid på å bli enige med fotografen om hva som skal leveres etter ferdig oppdrag. 

  • Skriv ned ønsker og åssen bilder dere ønsker

  • Velg en fotograf har en fotografisk stil som dere liker

  • Bli kjent med fotografen, pass på at dere har god kjemi

  • Styr unna hobbyfotografer og familiemedlemmer

  • Gi full pott i forhold til ditt budsjett og din lommebok

  • Lag klare avtaler på sluttprodukt

 

"Dere skal være trygg på fotografen deres, og glede dere til å bli fotografert. Da blir det bra bilder"

Robert Klausen_4238.jpg
bottom of page