top of page

Fotograf Atle Slettingdalen

Informasjon

Cowboy bryllup i Høyjord Kirke. Familie bryllupsbilde.

Bryllupsbilde fra noen som arrangerte et fantastisk Cowboy bryllup. Det å gjøre ting litt utenfor det 

tradisjonelle, så får man bilder som virkelig blir lagt merke til. Bildet er tatt utenfor Høyjord Stavkirke.

Kvalitet


Fotografene Atle Slettingdalen og Lucélia Miranda ligger på et høyt nivå blant bryllups-fotografene i regionen. Vi er lidenskapelig opptatt av fotografering, har internasjonal erfaring og bruker mye tid for å være oppdatert på det aller siste i vår bransje.

Bryllupsbilder er de aller viktigste bildene man har og som man tar vare på livet ut. Dette gjør det enda viktigere for dere å ha gleden med at disse bildene er så flotte som mulig. For oss er det like viktig å levere utmerket kvalitet for å inneha stempelet som anerkjente bryllups-fotografer.

Vi har også ett klart mål om å være det fotofirma som leverer de desidert beste bryllups-bildene i vårt område. Vi har priser godt under andre fotografene som ligger bak oss i kvalitet.

Hvorfor…..les mer om dette lenger ned.

 

Bilde under ble laget til en stor plakat som skulle stå på veggen bak kakebordet i bryllupet.
 

Sesielt bryllupsbilde tatt av fotogrfen Atle Slettingdalen

Planleggingsmøte


Når dere har tatt kontakt med oss så avtaler vi ett planleggingsmøte. Vi har med oss en ferdig avtaleplan hvor vi fører inn alle opplysninger, som sted, klokkeslett etc som vi trenger.  Dette er en avtale som må signeres etterpå og denne er laget til det beste for begge parter slik at er sikre på hva vi lover. 


Beregn god tid

Når dere planlegger bryllupet er det viktig å sette av tid mellom kirken og selskapet til de tradisjonelle bryllupsbildene. Vi trenger 2 timer til fotografering på lokasjon. Er det litt kjøring må dette legges til begge veier. Dette er de desidert viktigste bildene og medfører det mye stress her er det ikke sikkert vi klarer å oppnå det resultatet vi er ute etter.

Etter planleggingsmøtet

Før hvert bryllup er vi både i kirken og ute på lokasjon der hvor bryllupsbildene skal tas, for å være godt forberedt til den store dagen deres. Vi både prøve-fotograferer og planlegger godt slik at vi ikke kommer uforberedt og at tiden flyr fra oss. Noen dager før bryllupet så tar vi kontakt slik at dere vet at vi er klare, og alt går etter planen.


 

Bryllupsbilde med bil.Veteranbil i bryllup.

Tips og råd fra fotografen

 

Å ha helt topp moderne utstyr og gode kunnskaper i etterbehandling av bilder er ikke nok til å få perfekte bilder. Det aller viktigste med fotografering er hvilket omgivelseslys man fotograferer i. Den desidert beste tiden å ta bilder er på ca. 1 time rundt soloppgang og det samme rundt solnedgang.

Sol

Den vanligste tiden å ta de tradisjonelle bryllupsbildene er mellom kirken og selskapet. Da møter vi på en del utfordringer med harskt og skarpt sollys. Dere kjenner nok dette med igjen fra bilder med helt utbrent himmel og harde skygger i ansiktet, på klær og lange skygger på bakken. Dette ønsker vi ikke å ha på bryllupsbilder.

Karljohansvern_Soloppgang.jpg

Landskapsbilde fra Horten rett før solnedgang.

Overskyet

Er det overskyet og oppholdsvær så kan man fotografere over alt. Men, uten unntak så må man bruke studioblitser ute selv i normalt lys. Dette på grunn av å få lik mengde med lys på brudeparet som skal kompensere med riktig lys i bakgrunnen av bildet. Det er ingen vei utenom å bruke studioblitser uansett vær, selv om man er ute eller inne å fotograferer.

Velge lokasjon

Det beste er å velge ut en lokasjon til bryllupsbildene i samråd med fotografen. Parker med store trær og andre plasser med naturlig skygge er en stor fordel for oss hvis det er helt blå himmel og sol. Tenk også på avstanden til lokasjonen med kjøring, slik at vi ikke får for liten tid til å fotografere. Det er også mulig å ta bilder på flere steder om vi planlegger godt.

Regn eller snø

Fortvil ikke om det blir regn, selv om dette er det minst ønskelige været vi alle kan tenke oss.Slike bilder ved siden av klarer man bare på kveldstid. Har man heldagsfotografering så er det mulighet for å lage slike bilder på kvelden. Når det gjelder fotografering så er det bare fantasien som setter grenser.

Kjøretøy

Kommer dere til å leie en veteranbil eller ett spesielt kjøretøy så gjør disse seg flott med på bryllupsbilder. 

2Q0A6196.jpg

Champagne

Et veldig godt tips er å ha med seg champagne og glass når vi tar bryllupsbildene. Brudeparet glemmer helt fotografene og vi får flotte naturlige bilder med masse stemning. Plus det er med på å lage deres markering enda mer spesiell. Man trenger ikke kjøpe veldig dyr champagne, men det er viktig vi får en flaske som korken kan sprette av.

Bryllupsfotograf Sandefjord, Vestfold. Fotograf Atle Slettingdalen. Champagne i bryllup

Paraply

Mange bruder velger å ikke ha paraply, for de mener dette virker veldig gammeldags. Faktisk så gjør dette seg veldig flott på bilder syntes vi, og vi tar jo selvfølgelig bilder med og uten. Det å kunne posere riktig som modeller kan være en utfordring for mange, og kunsten er å virke avslappet foran kamera. Når man holder hånden på en paraply så blir bruden mer avslappet og vips så kommer det mer naturlig og flotte bilder.  

 

Det finnes to typer paraplyer til bruder, en for sol og en for regn. Hvis det er mye sol og vi er på en lokasjon uten naturlige skygge, så kan en solparaply være veien å gå. Under paraplyen i stekende sol så får vi en naturlig skygge og diffust flott fotolys.

 

En regn-paraply er en veldig viktig backup om ikke været skulle være på vår side. Paraply til både sol og regn er virkelig noe å tenke på.                               

Man får et veldig flott lys i ansiktet på bruden med å bruke en sol-paraply.

 

Dette er et bilde vi tok i Rosanesparken i Tønsberg

Brudebilde med paraply. Bryllupsfotograf Atle Slettingdalen

Være forsiktig med kjolen

Når vi fotograferer bryllupsbildene ute så er det veldig viktig å passe på den hvite kjolen til bruden. Vi har med oss flere fleecetepper som vi bruker til underlag i de tilfellene kjolen kan bli utsatt for å bli skitten. Vi sørger for å dekke over teppet med brudekjolen slik at den ikke vil syns på bildene. Skulle teppet syns litt på bildene så sørger vi for å fjerne det under etterbehandlingen av bildene, for å lage bildene deres perfekte.Det er ofte lurt at bruden løfter opp kjolen litt når hun går ute, så slipper den å bli skitten nederst. Og har man med seg forlovere eller noen andre under fotograferingen så er det fint om de hjelper til med dette. Det er også fint å ha hjelp til å rette på kjolen under fotograferingen.

04jul2015_6570.jpg
Portrettbilde bryllup. Brud og brudgom

Ekstra sko

Noen har ønsker på en lokasjon som skoene kan bli skittene. Det anbefales da og ha med seg ett ekstra par med utesko. De aller fleste brudekjoler dekker skoene så dette vi aldri synlig på bilder.

 

I så fall så er det en enkel sak å redigere det vekk i Photoshop etterpå. Siden vi har med redigering gratis så blir ikke dette noe ekstra kostnader for dere. Det er ikke sikkert de hvite skoen hadde vært like pene etter en tur ut på dette jordet.

 

Brudeparet ønsket seg bilder derfra og bruden hadde med ekstra sko i bilen for ikke å ødelegge de hvite brudeskoene.

Poseringer

Hvis det virker skremmende på deg å ta hundrevis av bilder på bryllupsdagen, er du ikke alene. Tross alt, med mindre du er profesjonell modell, er du sannsynligvis ikke vant til å være foran kamera i timevis.

 

Lurer du på hvordan du kan posere for å få flotte bilder til å ramme inn på veggen eller sette inn i album. Det å kunne posere riktig på bilder er ikke lett, men fortvil ikke. Dette er ett område som vi kan veldig godt og vi hjelper dere med dette.                                   

Ønsker på bryllupsbilder

Kom gjerne med forslag på hva slags bryllupsbilder dere ønsker. Vi prøver så langt vi kan med å oppfylle ønsker, og utfordringer er noe vi liker veldig godt.

Dette brudeparet ønsket et bilde av dem under et stort tre.

Brudebilde i landskap. Brudebilde
Posering bryllupsbilder. Foto Atle Slettingdalen
Bryllupsbilde under stort tre. Fotograf Atle Slettingdalen

Topp utstyr

 

Fotoutstyret vi bruker noe av det beste utstyret som er på markedet beregnet til bryllupsfotografering. Vi bruker fullformats-kameraer fra CANON og de beste objektivene for å få friskere farger og superskarpe bilder. Vi tenker kvalitet i alle ledd. 

 

Vi har med oss batteridrevet PROFOTO mobilt studio. PROFOTO er for øvrig verdens beste merke, og akkurat likt som verdens beste motefotografer bruker. Kvaliteten på lyset du fotograferer i er noe av det viktigste som gjelder for å få perfekte bilder.  

 

Photoshop og etterbehandling: Også når det gjelder utstyr til etterbehandling så har vi det beste utstyret på markedet. Vi bruker Apple Imac som har en svært nøyaktig dataskjerm. Denne maskinen er til enhver tid fargekalibrert etter slike spesifikasjoner som trykkerier bruker på sine printere.

 

Før hver eneste redigering av bryllupsbilder kobler vi på en Datacolor Spyder på skjermen og kalibrerer den. Da vil de redigerte bildene bli akkurat likt som innstillingene til print-maskinene på et trykkeri. Det vil si at det vi ser på vår dataskjerm, blir akkurat likt som ferdige print til deres bryllupsbilder. Vær oppmerksom på at når dere ser selv bilder på deres egen pc eller nettbrett så vil de virke noe lysere enn på vår skjerm.Alle bildene som leveres er etterbehandlet og optimalisert i Photoshop for å kunne gi dere absolutt best resultat.

 

Det er svært sjelden at bilder rett ut av kamera blir så bra at de ikke må etterbehandles for å få det beste resultatet. På et heldags-bryllup beregnes ca. 15 – 20 timer etterarbeid i Photoshop med å lage best mulig bilder til dere.

Det er to ting folk som gifter seg angrer mest på i ettertid..!! Det er at de ikke bestilte heldags-fotografering og at de ikke brukte mer penger på bryllupsreise. Tenk godt over dette når dere legger deres planer for bryllupet.

bottom of page